Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka

Blog kategorie
Polityka prywatności

Informacje ogólne:

Niniejsza polityka dotycząca plików cookie odnosi się do wszystkich stron internetowych oraz aplikacji na urządzenia mobilne, należących do Nożyczki - pracownia artystyczna Martyna Wroniszewska-Drozda.
Przez korzystanie ze stron i aplikacji wyrażasz zgodę na używanie ciasteczek zgodnie z tą polityką. Jeżeli nie zgadzasz się na używanie przez nas plików cookie, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki w odpowiedni sposób lub zrezygnować z używania stron oraz aplikacji.

Co to są ciasteczka?
Ciasteczka (ang. cookies) to niewielkie pliki, zapisywane i przechowywane na twoim komputerze, tablecie lub smartphonie podczas gdy odwiedzasz różne strony w internecie. Ciasteczko zazwyczaj zawiera nazwę strony internetowej, z której pochodzi, "długość życia" ciasteczka (to znaczy czas jego istnienia) oraz przypadkowo wygenerowany unikalny numer służący do identyfikacji przeglądarki, z jakiej następuje połączenie ze stroną internetową.

Do czego używamy ciasteczek?
Nożyczki - pracownia artystyczna Martyna Wroniszewska-Drozda używa ciasteczek w różnych celach: by strony i aplikacje działały szybciej i by były łatwiejsze w użyciu, aby lepiej dopasować treści i reklamy do twoich oczekiwań i zainteresowań oraz do zbierania anonimowych, zagregowanych statystyk, które pomagają w poprawianiu funkcjonalności i zawartości stron i aplikacji. Używając ciasteczek w wyżej opisany sposób nigdy nie identyfikujemy tożsamości użytkowników na podstawie informacji przechowywanych w ciasteczkach.

Polityka prywatności strony www.nozyczki.art.pl

  1. Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady przetwarzania i ochrony danych osobowych przekazanych przez Użytkowników w związku z korzystaniem przez nich z usług dostępnych na stronie www.nozyczki.art.pl
  2. Administratorem danych osobowych zawartych na stronie www.nozyczki.art.pl jest firma Nożyczki – pracownia artystyczna Martyna Wroniszewska-Drozda z siedzibą w Warszawie przy ul. Zapustnej 36 m. 29 02 – 483 NIP 7010013143 REGON 363667823.
  3. W trosce o bezpieczeństwo powierzonych nam danych opracowaliśmy wewnętrzne procedury i zalecenia, które mają zapobiec udostępnieniu danych osobom nieupoważnionym. Kontrolujemy ich wykonywanie i stale sprawdzamy ich zgodność z odpowiednimi aktami prawnymi - ustawą o ochronie danych osobowych, ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną, a także wszelkiego rodzaju aktach wykonawczych i aktach prawa wspólnotowego.
  4. Dane Osobowe przetwarzane są na podstawie zgody wyrażanej przez Użytkownika oraz w przypadkach, w których przepisy prawa upoważniają Administratora do przetwarzania danych osobowych na podstawie przepisów prawa lub w celu realizacji zawartej pomiędzy stronami umowy.
  5. Serwis www.nozyczki.art.pl realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniach w następujący sposób: a) poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje b) poprzez gromadzenie plików “cookies” (patrz Polityka Plików Cookies).
  6. Serwis zbiera informacje dobrowolnie podane przez Użytkownika.
  7. Dane podane w formularzu są przetwarzane w celu wynikającym z funkcji konkretnego formularza np. w celu dokonania procesu obsługi kontaktu zainicjowanego przez Klienta.
  8. Dane osobowe pozostawione w serwisie nie zostaną sprzedane ani udostępnione osobom trzecim, zgodnie z przepisami Ustawy o ochronie danych osobowych. Wyjątek stanowi obsługa księgowa realizowana przy pomocy zewnętrznego, zabezpieczonego portalu oraz nadawania przesyłek zamówionych przez Klienta za pośrednictwem zewnętrznych firm kurierskich (posiadających własne regulacje oraz zabezpieczenia przed nieupoważnionym wyciekiem danych).
  9. Kiedy odwiedzający witrynę zostawia komentarz, zbierane są dane widoczne w formularzu komentowania, jak i adres IP odwiedzającego oraz podpis jego przeglądarki jako pomoc przy wykrywaniu spamu.
  10. Jeśli zarejestrowany użytkownik wgrywa na witrynę obrazki, powinien unikać przesyłania obrazków z tagami EXIF lokalizacji. Odwiedzający stronę mogą pobrać i odczytać pełne dane lokalizacyjne z obrazków w witrynie.
  11. Do danych zawartych w formularzu logowania przysługuje wgląd osobie fizycznej, która je tam umieściła. Osoba ta ma również praw do modyfikacji i zaprzestania przetwarzania swoich danych w dowolnym momencie bez podania przyczyny.
  12. Zastrzegamy sobie prawo do zmian w Polityce Prywatności serwisu, na które może wpłynąć rozwój technologii internetowej, ewentualne zmiany prawa w zakresie ochrony danych osobowych oraz rozwój naszego serwisu internetowego. O wszelkich zmianach będziemy informować w sposób widoczny i zrozumiały.
  13. W Serwisie mogą pojawiać się linki do innych stron internetowych oraz osadzone treści (np. filmy, obrazki, artykuły itp.). Osadzone treści jak i zewnętrzne strony internetowe działają niezależnie od strony www.nozyczki.art.pl i nie są w żaden sposób nadzorowane przez nasz serwis.
    Strony te mogą posiadać własne polityki dotyczące prywatności oraz regulaminy, z którymi zalecamy się zapoznać. Zewnętrzne witryny mogą zbierać informacje o użytkownikach, używać ciasteczek, dołączać dodatkowe, zewnętrzne systemy śledzenia i monitorować interakcje z osadzonym materiałem, włączając w to śledzenie interakcji Użytkownika z osadzonym materiałem jeśli posiada konto i jest zalogowany w zewnętrznej witrynie.

W razie wątpliwości dotyczących zapisów w niniejszej Polityki Prywatności jesteśmy do dyspozycji - nasze dane znaleźć można w zakładce – KONTAKT na stronie www.nozyczki.art.pl

Polityka Plików Cookies

  1. Strona www.nozyczki.art.pl zbiera w sposób automatyczny tylko informacje zawarte w plikach cookies (ciasteczkach).
  2. Pliki cookies są niewielkimi plikami tekstowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika serwisu. Przeznaczone są do korzystania ze stron serwisu. Przede wszystkim zawierają nazwę strony internetowej swojego pochodzenia, swój unikalny numer, czas przechowywania na urządzeniu końcowym. Są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania serwisu – między innymi do ponownego logowania, zapamiętywania produktów dodanych do koszyka w sklepie internetowym itp. Tego typu dane są zaszyfrowane i niedostępne dla osób nieuprawnionych. Ciasteczka służą do identyfikacji komputera użytkownika. Nie są w żaden sposób łączone z danymi osobowymi.
  3. Operator serwisu www.nozyczki.art.pl jest podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym swojego użytkownika pliki cookies oraz mającym do nich dostęp.
  4. Operator serwisu wykorzystuje pliki cookies w celu:

- dopasowania zawartości strony internetowej do indywidualnych preferencji użytkownika, przede wszystkim pliki te rozpoznają jego urządzenie, aby zgodnie z jego preferencjami wyświetlić stronę;

- przygotowywania statystyk pomagających poznaniu preferencji i zachowań użytkowników, analiza tych statystyk jest anonimowa i umożliwia dostosowanie zawartości i wyglądu serwisu do panujących trendów, statystyki stosuje się też do oceny popularności strony;

- możliwości logowania do serwisu, komentowania treści.

  1. Użytkownik może w każdej chwili dokonać zmiany ustawień swojej przeglądarki, aby zablokować obsługę plików cookies lub każdorazowo uzyskiwać informacje o ich umieszczeniu w swoim urządzeniu. Inne dostępne opcje można sprawdzić w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Należy pamiętać, że większość przeglądarek domyślnie jest ustawione na akceptację zapisu plików cookies w urządzeniu końcowym.
    Operator Serwisu informuje, że zmiany ustawień w przeglądarce internetowej użytkownika mogą ograniczyć dostęp do niektórych funkcji strony internetowej serwisu.
    Informacje dotyczące ustawień przeglądarek internetowych dostępne są w menu (pomoc) lub na stronie producenta.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl